onsdag 3 september 2014

Recept #5: Cobbler

Rabarberscobbler (4 port. 200°C) 

Här kommer en riktig höjdare som känns som en mycket lyxigare variant av smulpaj. I detta recept används rabarber som huvudingrediens, men självklart går det att använda annan frukt (helst färsk).

Ingredienser:
3 stjälkar rabarber
125 gram smör
2 msk strösocker
1.25 dl vetemjöl special
2 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1 ägg

Så här gör du:
Skär rabarbern i små bitar och lägg i en smörad form. Smält smöret samtidigt som du blandar samman strösocker, vetemjöl special, havregryn och bakpulver. Krossa ett ägg i blandningen och rör runt med en sked. Häll därefter i smöret och blanda runt. Dra smeten över rabarbern så att alla bitar täcks. In i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter (beroende på vilken typ av ugn som används). Servera gärna vaniljsås till.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar