Squashsoppa med sting (4 port.)
En redan mycket populär vegetarisk soppa i hemmet är squashsoppa. Förutom ingredienserna i grundreceptet valde jag vid detta tillfälle att lägga i lite mer "sting". Soppans goda resultat blev en mycket fin balans mellan squash och linser med en dröjande effekt av chili. Oerhört enkel att tillaga.Ingredienser:
1 msk oliv- och rapsolja
1 squash (både grön och gul användes i detta recept)
1 tsk curry
1 tsk lökpulver
1 pressad vitlök
1 finhackad chili
2 grönsaksbuljongtärningar (fungerar även med lantbuljong)
7 dl vatten
1/2 tsk sambal oelek
1 dl röda linser
1/2 dl matgrädde
salt
peppar
vitpeppar
(Om man önskar en squashsoppa utan sting, tar man bort chili och ersätter med 1-1 1/2 tsk sambal oelek)
Så här gör du:
Dela squash i kvartar och lägg i oljan i kastrullen. Lägg även i curry, lökpulver, pressad vitlök samt en finhackad chili. Var noga med att storlek och färg på chili ger olika styrkor och smak. Låt ingredienserna steka till sig 2 minuter. Sedan ska buljongtärningarna och vattnet i. Tillsätt sambal oelek efter smak och lägg i röda linser. För att linserna ska bli riktigt sönderkokta låter man soppan koka 10 minuter. Ta sedan av kastrullen från plattan och ta fram en stavmixer och kör 5-15 sekunder i soppan. Smaka av med matgrädde, salt, peppar samt vitpeppar.
Lägg särskilt märke till storleken på chilin |
Resultatet |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar