onsdag 3 september 2014

Recept #6: Chokladtårta

Fransk chokladtårta (175°C)

Detta är en tårta som har utvecklats från ett hederligt kladdkakerecept till en riktigt lyxig tårta. Den krämiga men även nästan torra kakan skapar en mer njutning än en ordinär kladdkaka.
Originalrecept: http://www.recepten.se/recept/fransk_chokladtaarta.html

Ingredienser:
175 g smör
200 g mörk bakchoklad
1.5 dl strösocker
3 st ägg
1.5 dl vetemjöl special

Använd gärna:
Springform
Elvisp

Så här gör du:
Smält smöret samtidigt som du vispar samman strösocker, ägg och vetemjöl till en smet. När smöret har smält krossar du bakchokladen och vispar ner i smöret. Tanken är att undvika klumpar av chokladen i tårtan. Blanda samman smeten med smöret och häll ner i en smörad springform. Sedan in i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Servera gärna med uppvispad vispgrädde.

Fransk chokladtårta med florsocker som garnering

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar