Vegetariskt

Kikärtscurry med röd quinoa, ruccola och fetaost (4 port.)

Ica-tidningen Buffé bjuder ibland på många goda recept. I nr 8/2014 hittade mamma och jag detta recept som blev mycket uppskattat vid dagens lunch. Vi passade på att byta ut några ingredienser för att tillfredsställa familjens olika önskemål. Hoppas det smakar J

Ingredienser:
3 dl röd quinoa
Lökpulver/1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd chili (styrkan bestämmer du själv, jag valde en het variant)
Olja
1 tsk spiskummin
2 tsk garam masala
400 g kokta (ekologiska) kikärter
500 g passerade tomater
1 grönskaksbuljongtärning
1 kruka hackad mynta
½ burk crème fraiche
Salt
Peppar
100 g ruccola
Fetaost

Så här gör du:

Skölj quinoan noga och låt koka upp för att sedan småkoka15-20 minuter på låg värme. Skala och hacka 1 gul lök, 1 vitlöksklyfta, 1 röd chili. Fräs i olja tillsammans med spiskummin och garam masala. Tillsätt kikärter, passerade tomater och grönsaksbuljongtärningen. Låt småkoka i 5-10 minuter. Tillsätt hackad mynta och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Servera curryn tillsammans med ruccola och fetaost.


                          

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar