söndag 24 augusti 2014

Recept #3: Superpizza

Siciliansk zucchinipizza med serranoskinka och mozzarella (200°C)

En ljuvlig pizza som kan liknas med amerikanska pan-pizzan med dess tjocka botten. Denna pizza har varit en favorit under hela sommaren och det bästa med den är att oavsett vilka ingredienser man lägger på – så blir den god.  En superpizza helt enkelt.

Ingredienser:

Pizzadeg
25 g blå torrjäst/färsk jäst
3 dl fingervarmt (37°C) vatten
2 msk olivolja
7½ dl vetemjöl

Pizzasås
Olivolja
500 g krossade tomater
1-2 st pressad vitlök
Oregano

Pålägg
200 g mozzarella
1 zucchini/squash (grön eller gul)
100 g serranoskinka
Flingsalt

Så här gör du:
Häll torrjästen i en stor bunke och tillsätt vatten. Rör om så att jästklumpar försvinner. Sedan i med olivolja och vetemjöl tills det blir en rund fin bulle. Låt jäsa 45 minuter under duk.

Börja sedan med pizzasåsen. Blanda samman olivolja, krossade tomater, vitlök och oregano i en kastrull och låt småkoka i 5-10 minuter.

När 45 minuter har passerat, ta fram plåt samt bakplåtspapper. Ringla olja över papperet för att undvika att pizzan fastnar i ugnen. Dra ut degen på papperet och förgrädda i 10-15 minuter i mitten av ugnen. Skär under tiden mozzarella och squash i lämpliga bitar.


Ta ut pizzan (den ska vara ganska fast i formen) och täck med pizzasåsen. (1) Lägg på mozzarella, (2) squash, serranoskinka och (3) flingsalt. Tillaga pizzan i mitten av ugnen i 10 minuter. 
                                              Bilden visar annat val av ingredienser. 



1 kommentar:

  1. SUPERGOD Rickard!! Vet inte om jag kan göra den såå god - blir gärna bjuden :-)

    SvaraRadera