Siciliansk zucchinipizza med serranoskinka och mozzarella (200°C)
En ljuvlig pizza som kan liknas med amerikanska pan-pizzan
med dess tjocka botten. Denna pizza har varit en favorit under hela sommaren
och det bästa med den är att oavsett vilka ingredienser man lägger på – så blir
den god. En superpizza helt enkelt.
Ingredienser:
Pizzadeg
25 g blå torrjäst/färsk jäst
3 dl fingervarmt (37°C) vatten
2 msk olivolja
7½ dl vetemjöl
Pizzasås
Olivolja
500 g krossade tomater
1-2 st pressad vitlök
Oregano
Pålägg
200 g mozzarella
1 zucchini/squash (grön eller gul)
100 g serranoskinka
Flingsalt
Så här gör du:
Häll torrjästen i en stor bunke och tillsätt vatten. Rör om
så att jästklumpar försvinner. Sedan i med olivolja och vetemjöl tills det blir
en rund fin bulle. Låt jäsa 45 minuter under duk.
Börja sedan med pizzasåsen. Blanda samman olivolja, krossade
tomater, vitlök och oregano i en kastrull och låt småkoka i 5-10 minuter.
När 45 minuter har passerat, ta fram plåt samt
bakplåtspapper. Ringla olja över papperet för att undvika att pizzan fastnar i
ugnen. Dra ut degen på papperet och förgrädda i 10-15 minuter i mitten av
ugnen. Skär under tiden mozzarella och squash i lämpliga bitar.
Ta ut pizzan (den ska vara ganska fast i formen) och täck
med pizzasåsen. (1) Lägg på mozzarella, (2) squash, serranoskinka och (3)
flingsalt. Tillaga pizzan i mitten av ugnen i 10 minuter.
Bilden visar annat val av ingredienser.
SUPERGOD Rickard!! Vet inte om jag kan göra den såå god - blir gärna bjuden :-)
SvaraRadera